Top zone din Bucuresti. Cele mai bune, in apropierea scolilor si liceelor de elita

În 2017, se construiesc multe locuințe noi București, sunt în lucru și în curs de obținere a autorizației de construire peste 20.000 unități. Cel mai bine cotate sunt zonele de lângă parcuri, cu școli foarte bune, cu facilități sociale și cu instituții de prestigiu în apropiere.
Din acestea, peste 10.000 apartamente și vile, în 84 ansambluri rezidențiale sunt prezentate în acest weekend la Imobiliarium, târgul imobiliar organizat în față la Băneasa Shopping Center. O noutate este faptul că oferta actuală acoperă toate zonele Bucureștiului, dar cele mai multe ansambluri sunt în zona de nord.
Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor, în cadrul târgului a fost organizat un workshop dedicat alegerii zonei, intitulat Topul celor mai bune zone cu locuințe noi, în 2017.

Am realizat trei topuri privind alegerea unei zone pentru o locuință nouă în 2017, top locuințe de lux, top locuințe pentru corporatiști și top locuințe pentru închiriat, având în vedere interesele și bugetele diferite ale celor trei mari categorii de cumpărători actuali.
Pe primele cinci locuri în topul zonelor cu locuințele noi de lux se află, în această ordine, Piața Charles de Gaulle, Herăstrău-Șoseaua Nordului, Floreasca, Cotroceni și Dacia, pentru că au în apropiere cele mai bune școli și licee din București, vecinătăți elegante, cu prestigiu istoric, zone verzi mari, accesibile, sunt în apropierea ambasadelor și a instituțiilor de marcă.
În al doilea top, cel al locuințelor pentru corporatiști, pe primele cinci locuri se află, în această ordine Floreasca, Aviației, Orhideea-Politehnică, Tineretului-Carol și Expoziției, apropiate de noii poli de business și facilitățile sociale moderne, în acord cu stilul de viață al tinerilor de azi – cu spații de shopping, food, de petrecere a timpului liber.
La cel de-al treilea top, cel al locuințelor de investit important a fost însă randamentul anual actual obținut din cumpărarea și închirierea unei locuințe noi”, afirmă Maria Seder Neda, autoare a cărții „Cum să-ți cumperi o casă!”.

TOP ZONE LOCUINȚE NOI DE LUX

1. Piața Charles de Gaulle (Primăverii, Aviatorilor, Kiseleff)
2. Herăstrău-Șoseaua Nordului
3. Floreasca
4. Cotroceni
5. Dacia

În zonele de lux sunt de vânzare sute de apartamente premium cu suprafețe mari, cu finisaje de ultima generație, situate în special lângă parcuri sau zone verzi amenajate și aproape de ambasade, instituții internaționale, de școli foarte bune.

TOP ZONE LOCUINȚE NOI PENTRU CORPORATIȘTI
1. Floreasca
2. Aviației
3. Pipera
4. Orhideea-Politehnica
5. Tineretului -Carol
6. Expoziției

Acest top va fi cel mai dinamic, în timp ordinea zonelor se va schimba in funcție de evoluția pieței de birouri si a dinamicii forței de muncă în domeniile IT&C și BPO.

 

TOP ZONE LOCUINȚE NOI DE INVESTIT

1. Herăstrău
2. Dacia
3. Floreasca
4. Aviației
5. Orhideea –Politehnica
6. Carol – Tineretului
7. Expoziției

Locuințele cumpărate pentru închiriere reprezintă investiții cu randamente de 7-11% pe an.
În acest moment, cele mai mari randamente le dau locuințele premium, dar în timp locuințele pentru corporatiști este posibil să devină mai profitabile.

Prețurile locuințelor noi se vor diferenția în timp mai mult în funcție de zonă

Prețurile actuale ale locuințelor noi din zonele cu cele mai multe oferte se regăsesc în mare parte în topurile actuale privind valoarea zonelor, existând deja o ierarhie asemănătoare.
Unele din aceste zone vor crește în valoare, mai ales cele centrale și ultracentrale, destinate locuințelor de lux sau pentru corporatiști, pe măsură ce zonele se vor dezvolta și mai mult și va scădea numărul terenurilor libere.


Pe viitor, zone mai periferice vor fi puse în umbră de zone mai centrale, de lângă ele, cu mai multe facilități și o mai mare accesibilitate și care se dezvoltă rapid, antrenând o concurență mai mare. Un exemplu este cel al zonei Bucureștii Noi, cu multe apartamente noi de vânzare în acest moment, la prețuri medii de 1.368 euro/mp construit la garsoniere, în fața căreia va apărea zona rezidențială Expoziției, unde se vor construi mii de apartamente în viitorul apropiat.

Fragment din cartea „Cum să-ți cumperi o casă!”, ediția a 3-a, 2017

Așa cum am scris și în ghidul imobiliar „Cum să-ți cumperi o casă!”, la întrebarea ce este cel mai important la o locuință nouă, occidentalii răspund location, location, location, lucru care începe să se înrădăcineze ca principiu și în piața imobiliară din România, diferențele de preț pe zone fiind din ce în ce mai mari, la fel și calitatea construcțiilor noi.
Location înseamnă zonă, dar și vecinătăți –printre care apropierea de parc este cea mai importantă, nivelul infrastructurii, facilitățile urbane, facilitățile sociale -școala fiind cea mai importantă, metode de petrecere a timpului liber în apropiere.

Cartea „Cum să-ți cumperi o casă!”, ediția a 3-a, 2017 se găsește în librăriile din rețelele Diverta și Cărturești și online pe site-urile www.emag.ro, www.elefant.ro, www.cărturești.ro, www.librărie.net

2017-10-26T14:16:05+00:00

Leave A Comment