O vilă închiriată în insula Creta aduce de trei ori mai mulți bani decât în Constanța

Apartamentele și vilele închiriate cu ziua în Creta, din Grecia aduc un venit mediu lunar de 1.069 dolari proprietarilor, în timp ce pe litoralul românesc aduc un venit lunar mediu de 290 dolari, potrivit statisticilor oferite de cel mai mare portal de închiriere cu ziua airbnb.com.

Vremea însorită mai mult timp din an și atracțiile turistice mai bine puse în valoare de greci dau rezultate mai bune pentru locuințele scoase la închiriere cu ziua, în sistem airbnb pe insula grecească Creta. În medie, în Creta, o locuință are un grad de ocupare în medie de 41% (este închiriată 41% din totalul zilelor), în timp ce pe litoralul românesc gradul de ocupare mediu este de 16%.

Ca turist, în Creta ai nenumărate lucruri de văzut și de făcut, pe lângă statul la plajă și snorkeling

Orășelele istorice Chania, Heraklion și Rethymno sunt pitorești, cu ziduri medievale de apărare, mici magazine de suveniruri, taverne și cafenele și, mai ales, clădiri vechi de locuit, în stil venețian, bine conservate și transformate în spații de cazare în sistem airbnb sau în hoteluri boutique.

Aceasta este una din experiențe, să te cazezi în centrul unei astfel de stațiuni istorice, să stai într-o cameră sau un apartament întreg în stil vechi, cu decorațiuni nobile, dar cu aer condiționat și toate echipamentele moderne, să intri în atmosfera vieții de târgușor elegant, cu plimbări cu trăsura și mâncare tradițională.

Există însă și a doua variantă, să închiriezi o vilă nouă lângă plajă, să te arunci în valuri la prima oră a zilei și să iei prânzul la taverna din colț. O îndeletnicire de care copiii nu se satură niciodată este snorkelingul – privitul peștilor și caracatițelor pe sub apă, în apele limpezi grecești.

Atenție însă pentru cei care vor să facă un astfel de business, de la distanță. Dacă veți cumpăra o casă de vacanță cu scopul de o închiria în Creta, trebuie să aveți pe cineva de încredere acolo, ca să fie mereu la dispoziția chiriașilor, când este nevoie de reparații sau de lucruri mărunte – prosoape în plus 😊

Noi suntem pentru prima dată cu copiii în insula Creta în acest an și putem spune că ne-am bucurat de toate: mare limpede, snorkeling, shopping, dar am învățat și puțină istorie –mitologie (se spune că aici s-a născut Zeus într-o peșteră) și despre civilizațiile vechi care au lăsat urme pe aceste locuri – minoică, venețiană, otomană și greacă. Iar mănăstirile renascentiste, bine conservate și îmbrăcate în flori din vârful munților ne-au fost de asemenea o lecție frumoasă de religie.

sursa grafic: airbnb.com

2019-07-06T11:36:05+00:00

Leave A Comment