Apropierea de parc va crește din ce în ce mai mult valoarea casei

A trăi într-o locuință situată lângă un parc este un atuu astăzi, datorită numărului din ce în ce mai mare de români educați ce își doresc să facă mișcare sau orice formă de sport zilnic într-un cadru natural, aproape de casă. Joggingul, mersul cu bicicleta sau cu rolele sunt din ce în ce mai populare și la noi, la fel și terenurile de tenis, baschet sau volei și chiar aparatele de fitness din parcuri.

/Fragment din cartea “Cum să-ți cumperi o casa! ”, ediția a 3-a, 2017, Maria Seder Neda

Acest trend WELLNESS va continua și va crește în intensitate, arată studiile occidentale și se știe, tinerii români sunt mai conectați ca oricând la trendurile de afară, ca urmare a schimbului rapid de informație.

For Millennials, wellness is a daily, active pursuit. They’re exercising more, eating smarter and smoking less than previous generations. They’re using apps to track training data, and online information to find the healthiest foods”, estimează Goldman Sachs.

Ce poate urca sau coborî o zonă? Vecinătățile.

Sunt mai bine cotate zonele rezidențiale de lângă parcuri sau școli bune, la fel cele unde există zone istorice, ce au clădiri cu valoare arhitecturală, construcții vechi bine renovate.

Aceste trei criterii au crescut în valoare în ultimii ani și în România, după model occidental.

Preocuparea pentru sănătate, educație și tradiție a prins rădăcini și în România.

Grija pentru copii, pentru ca ei să facă mai multă mișcare în timpul liber aduce tot mai multe familii în locuințe din apropierea parcurilor.

Mai multe informații despre alegerea locuinței la cumpărarea unei locuințe găsiți în cartea “Cum să-ți cumperi o casa! ”, ediția a 3-a, 2017, Maria Seder Neda

2017-08-22T13:45:04+00:00

Leave A Comment